Kattopinnoitteet

Maalipinnoitettu teräsohutlevy on erittäin kestävä rakennusmateriaali, joka kestää hyvin muovausta, erilaisia sääolosuhteita ja mekaanista rasitusta. Helppohoitoinen kattopinnoite säilyttää värinsä pitkään ja kestää hyvin hoidettuna vuosikymmeniä. Metehen kattopinnoitevalikoimassa on useita väri- ja pinnoitevaihtoehtoja rakennuksen viimeistelyyn ympäristöön sopivaksi.

Maalipinnoitetut teräsohutlevyt valmistetaan standardin EN – 10169 – 1 mukaisesti. Varmistaakseen Colorcoat-tuotteiden yhtenäisyyden, Tata Steel testaa laboratoriotesteillä tuotteiden kestävyyden korroosiota, auringonsäteilyä, kemikaaleja ja kulutusta vastaan. Kaikki tuotetestit tehdään hyväksytyissä laboratorioissa kansainvälisten standardien mukaisesti.

Kattopinnoitteiden ominaisuudet

PUR PUR Matta HC25 PE
Tekninen takuu (kattopellit) 50 vuotta 50 vuotta 40 vuotta 30 vuotta
Estettinen takuu (pinnoitetakuu) 25 vuotta 25 vuotta 15 vuotta 10 vuotta
Ruv-luokka* EN 10169 RUV4 RUV4 RUV3 RUV2
RC-luokka** EN 10169 RC5 RC5 RC3 RC3
Muovattavuus erinomainen erinomainen hyvä hyvä
Pinnoitteen nimellispaksuus 50 my 50 my 30 my 25 my
Kiilto (Gardner 60°) 30 5 10 30

* UV-säteilyn kestoluokituksessa RUV4 on paras ja RUV1 on heikoin luokka.
** Korroosioluokituksessa RC5 on paras ja RC1 on heikoin luokka.

Pinnoitelaadut

PUR

Polyuretaani (Colorcoat® SDP 50) on vaativaan ulko- ja sisäkäyttöön soveltuva pinnaltaan strukturoitu, puolikiiltävä takuupinnoite, jonka esteettinen takuuaika on 25 vuotta. Pinnoitteella on erinomainen kestävyys auringon UV-säteilyä, naarmuuntumista sekä korroosiota vastaan. PUR soveltuu erityisesti katemateriaaliksi sekä profiililevyinä että saumattuna katteena.

SDP50 Data FIN 110115.pdf

PUR Matta

Polyuretaani matta (Colorcoat® SDP 50 Matt) on vaativaan ulko- ja sisäkäyttöön soveltuva pinnaltaan strukturoitu, ­himmeä takuupinnoite, jonka esteettinen takuuaika on 25 vuotta. Pinnoitteella on erinomainen kestävyys auringon UV-säteilyä, naarmuuntumista sekä korroosiota vastaan. PUR Matta soveltuu erityisesti katemateriaaliksi sekä profiililevyinä että saumattuna katteena.

SDP50 Data FIN 110115.pdf

HC25

Hard Coat 25 (Colorcoat® PE 25 HC) on edullinen ulko- ja sisäkäyttöön soveltuva silkinhimmeä, pinnaltaan hieman strukturoitu takuupinnoite, jonka esteettinen takuuaika on 15 vuotta. Pinnoitteella on hyvä kestävyys auringon UV-säteilyä ja naarmuuntumista sekä kohtalainen kestävyys korroosiota vastaan. HC25 soveltuu hyvin vähemmän vaativiin kohteisiin, kuten esimerkiksi hallien ja vapaa-ajanasuntojen kattoihin.

Colorcoat PE25 HC Data FIN 210616.pdf

PE

Polyesteri (Colorcoat® PE 25) on edullinen ulko- ja sisäkäyttöön soveltuva pinnaltaan sileä, puolikiiltävä takuupinnoite, jonka esteettinen takuuaika on 10 vuotta. Pinnoitteella on kohtalainen kestävyys auringon UV-säteilyä, naarmuuntumista sekä korroosiota vastaan. PE soveltuu hyvin vähemmän vaativiin kohteisiin, kuten esimerkiksi hallien ja vapaa-ajanasuntojen kattoihin.

Colorcoat PE25 Datasheet FIN 270115.pdf

Pinnoitetakuut

Takuupinnoitteet suojaavat levyä tehokkaasti säilyttäen värisävynsä ominaisuuksien vaihdellessa valitun pinnoitetyypin mukaan. Kaikki pinnoitetut teräsohutlevyt on kuumasinkitty ennen lopullista pinnoitusta. Raaka-ainevalmistaja myöntää pinnoitetakuun Metehe Oy:lle ja sen toimittamille materiaaleille alla olevan takuutodistuksen mukaisesti.

Colorcoat®-takuutodistus 1.10.2019