Julkisivupinnoitteet

Julkisivumateriaalina maalipinnoitettu teräsohutlevy on kestävä ja helppohoitoinen materiaali. Teräksen muovattavuus antaa suunnittelijalle monipuoliset mahdollisuudet luoda kuhunkin ympäristöön rakennukselle parhaiten soveltuva ulkonäkö.

Metehen julkisivupinnoitevalikoimassa on useita väri- ja pinnoitevaihtoehtoja rakennuksen viimeistelyyn ympäristöön sopivaksi.

Maalipinnoitetut teräsohutlevyt valmistetaan standardin EN – 10169 – 1 mukaisesti. Varmistaakseen Colorcoat-tuotteiden yhtenäisyyden, Tata Steel testaa laboratoriotesteillä tuotteiden kestävyyden korroosiota, auringonsäteilyä, kemikaaleja ja kulutusta vastaan. Kaikki tuotetestit tehdään hyväksytyissä laboratorioissa kansainvälisten standardien mukaisesti.

Julkisivupinnoitteiden ominaisuudet

PVDF+ Matta PVDF+ PUR35 PE
Tekninen takuu (julkisivutuotteet) 50 vuotta 30 vuotta
Esteettinen takuu (pinnoitetakuu) 20 vuotta 20 vuotta 15 vuotta 10 vuotta
Ruv-luokka* EN 10169 RUV4 RUV4 RUV4 RUV2
RC-luokka** EN 10169 RC4 RC4 RC4 RC3
Muovattavuus erinomainen erinomainen erinomainen hyvä
Pinnoitteen nimellispaksuus 35 my 35 my 35 my 25 my
Kiilto (Gardner 60°) 5 30 30 30

* UV-säteilyn kestoluokituksessa RUV4 on paras ja RUV1 on heikoin luokka.
** Korroosioluokituksessa RC5 on paras ja RC1 on heikoin luokka.

Pinnoitelaadut

PVDF+ MATTA

PVDF+ Matta (Colorcoat® PVDF 35 Matt) on vaativaan ulko- ja sisäkäyttöön soveltuva strukturoitu, mattapintainen takuupinnoite, jonka esteettinen takuuaika on 20 vuotta. Pinnoitteella on erinomainen kestävyys auringon UV-säteilyä sekä korroosiota vastaan. Pinnoite on erittäin hyvin värinsä säilyttävä ja ominaisuuksiltaan se soveltuu erityisesti vaativiin rakennusten ulkoverhouksiin, sekä erilaisiin elementtirakenteisiin.

PVDF+

PVDF+ (Colorcoat® PVDF 35) on vaativaan ulko- ja sisäkäyttöön soveltuva sileä, puolikiiltävä takuupinnoite, jonka esteettinen takuuaika on 20 vuotta. Pinnoitteella on erinomainen kestävyys auringon UV-säteilyä sekä korroosiota vastaan. Pinnoite on erittäin hyvin värinsä säilyttävä ja helposti puhtaana pidettävä, joten ominaisuuksiltaan se soveltuu erityisesti vaativiin rakennusten ulkoverhouksiin, sekä erilaisiin elementtirakenteisiin.

Colorcoat PVDF35 Data FIN 110216.pdf

PUR35

PUR35 (Colorcoat® SDP 35) on vaativaan ulko- ja sisäkäyttöön soveltuva sileä, puolikiiltävä takuupinnoite, jonka esteettinen takuuaika on 15 vuotta. Pinnoitteella on erinomainen kestävyys auringon UV-säteilyä sekä korroosiota vastaan. Pinnoite on erittäin hyvin värinsä säilyttävä ja helposti puhtaana pidettävä, joten ominaisuuksiltaan se soveltuu erityisesti vaativiin rakennusten ulkoverhouksiin, sekä erilaisiin elementtirakenteisiin.

Colorcoat SDP 35 Data FIN 270115.pdf

PE

Polyesteri (Colorcoat® PE) on edullinen ulko- ja sisäkäyttöön soveltuva pinnaltaan sileä, puolikiiltävä takuupinnoite, jonka  esteettinen takuuaika on 10 vuotta. Pinnoitteella on kohtalainen kestävyys auringon UV-säteilyä, naarmuuntumista sekä korroosiota vastaan. PE soveltuu hyvin vähemmän vaativiin kohteisiin, kuten esimerkiksi hallien ulkoverhouksiin.

Colorcoat PE25 Datasheet FIN 270115.pdf

Pinnoitetakuut

Takuupinnoitteet suojaavat levyä tehokkaasti säilyttäen värisävynsä ominaisuuksien vaihdellessa valitun pinnoitetyypin mukaan. Kaikki pinnoitetut teräsohutlevyt on kuumasinkitty ennen lopullista pinnoitusta. Raaka-ainevalmistaja myöntää pinnoitetakuun Metehe Oy:lle ja sen toimittamille materiaaleille alla olevan takuutodistuksen mukaisesti.

Tata Steel Colorcoat -takuutodistus.pdf