Listat ja rangat julkisivuun

Metehen tuotevalikoimaan kuuluu Concertto- ja poimulevyjulkisivujen lisäksi myös erilaiset julkisivulistat, alusrangat ja kiinnitysruuvit. Hankkimalla asennustuotteet julkisivujen valmistajalta varmistetaan tuotteiden yhteensopivuus ja samalla helpotetaan asiakkaan hankintoja.

Valikoimissamme on erilaisia vakiolistoja ulko- ja sisänurkkiin sekä sokkeli- ja katkolistoiksi. Useimmiten julkisivujen asennuksessa tarvittavat listat ovat kohdekohtaisia. Rakennetyyppi määrittää listojen mitoituksen ja suunnittelija muodot sekä värit.

Tarjotaksemme asiakkaalle aina parhaan lopputuloksen valmistamme mittatilauslistoja kohteen ja käyttötarpeiden mukaan. Mittatilauslistoja käytetään esimerkiksi julkisivujen ikkuna- ja oviliitynnöissä, räystäillä ja sokkelissa sekä erilaisissa säleiköissä. Concertto-julkisivuissa käytettäviä listoja on esitelty tarkemmin detaljeissa.

Concertto- ja poimulevyjulkisivut voidaan asentaa sekä teräs­ että puukoolaukseen. Tasomaisuuden varmistamiseksi erityisesti Concertto-julkisivut suositellaan asennettavaksi teräsrankaan. Julkisivulevyn ja kiinnitysrangan ollessa samaa materiaalia pienennetään lämpölaajenemisen aiheuttamia liikkeitä julkisivuissa.

Kohteen mukaan voidaan valita joko kiinteä tai säädettävä teräsranka. Pohjan tasomaisuuden ollessa riittävä voidaan käyttää kiinteää teräsrankaa. Säädettävällä teräsrangalla ­puolestaan voidaan säätää rankojen kiinnityspinta suoraksi 30 mm:n säätövaralla. Tämä on erityisen hyvä vaihtoehto saneerauskohteiden alusrakenteeksi.

Metehe Oy
puh. 0207 639 640
myynti@metehe.fi

Hatturanka 50/66
Käyttökohde: Julkisivuverhousten kiinteä alusranka
Materiaali: Kuumasinkitty 1,00 mm teräsohutlevy
Kiinnitys: Rakenteen vaatimilla kiinnikkeillä hatturangan molemmista laipoista
Mitat: Rangan korkeus 50 mm, selän leveys 66 mm
Pituus: 2 000–6 000 mm
So50-säätöorsi ja Sk50-säätökiinnike
Käyttökohde: Julkisivuverhousten säädettävä alusranka
Materiaali: Kuumasinkitty 1,20 mm teräsohutlevy
Kiinnitys: Rakenteen vaatimilla kiinnikkeillä säätö­kiinnikkeen molemmista laipoista. Säätöorsi pulttikiinnityksellä säätökiinnikkeeseen
Mitat: Rangan korkeus 52–82 mm, selän leveys 70 mm
Pituus: Säätöorsi 2 000–6 000 mm, säätökiinnike 190 mm