Opas peltikaton ostajalle – Metehe Oy

Kattopeltien ostaja kohtaa nopeasti erilaiset termit, kuten erilaiset kattoprofiilit, läpiviennit, kattosillat, lumiesteet, räystäsaluslevyt ja monet muut – mitä ne ovat ja mitä kaikkea projektiisi tarvitset.

 

Luettuasi tämän, tiedät mitä kaikkea sinun tarvitsee tietää kattotuotteita ostaessasi, oletpa sitten hankkimassa peltikattoa uudisrakennukseen tai uusimassa remontin tarpeessa olevaa vanhaa kattoa.

 

Jos kattopellit ja -sillat ovat jo tuttua kauraa, tästä pääset suorinta tietä asiantuntijan puheille. Voit myös tehdä suoraan tarjouspyynnön lomakkeemme kautta. Tarjouspyyntöä varten tarvitset katosta mitat.

 

Oikea osoite peltikaton ostajalle

Metehe Oy valmistaa kattopellit ja muut kattotuotteet räätälöidysti kotitalouksille ja yrityksille. Meiltä saat kaiken tarvittavan tuotteista asiantuntevaan neuvontaan, kuinkas muutenkaan kuin saman katon alta.

 

Metehe on katemateriaalien valmistaja, maahantuoja ja toimittaja. Meiltä saat juuri sinun tarvitsemasi tuotteet kaikenkokoisiin rakennuksiin, omakotitalojen kattotikkaista teollisuushallien julkisivupelteihin.

 

 

Miksi pelti on hyvä kattomateriaali?

Pelti on tyylikäs, kevyt, kestävä ja kustannustehokas valinta katemateriaaliksi Suomen vaativissa sääoloissa, kun lämpötilaerot kesän ja talven välillä ovat jopa yli 60 astetta. Valmistamme kattopellit asiakkaan mittojen mukaan. Tiesitkö, että laadukas peltikatto kestää huollettuna helposti puoli vuosisataa? Metehe Oy tarjoaakin peltikatoille jopa 50 vuoden takuun.

 

Kestävyyden lisäksi peltikaton etuihin kuuluu sen nopea valmistus. Kokonaisvaltaisen tuotevalikoimamme avulla kaiken tarvittavan tilaaminen helppoa ja toimitus nopeaa ja sujuvaa. Tuotteemme valmistetaan tehtaallamme Lappeenrannan Joutsenossa. Toimipaikkamme löydät Lappeenrannasta, Järvenpäästä, Tampereelta, Seinäjoelta ja Oulusta.

 

Metehen valikoimasta löydät kaikki mitä kattoprojektisi kaipaa.

 

Katon kunnon tarkistuslista

Katon kunto kannattaa tarkastaa säännöllisesti, yleensä suositellaan katon kuntotarkastusta vuoden välein tai ongelmia havaitessa välittömästi. Vesikatto on yksi rakennuksen tärkeimmistä elementeistä, se suojaa koko rakennusta säävaihteluilta ja kosteudelta.

 

Kun katto tarkastetaan ennakoivasti, myös mahdolliset korjaustoimenpiteet tulevat edullisemmaksi kuin jo syntyneiden vahinkojen korjaaminen. Tee katon kuntotarkastus mieluiten kuivalla kelillä ja käytä katolla liikkuessasi aina turvavaljaita.

 

Tarkista katon kunto kauttaaltaan näin:

 • Tarkista katon yleisilme: Repsottaako reunapellit? Tai onko tiilikaton harjatiilet paikallaan?
 • Onko kattopelti, kattohuopa ja kattotiilet ehjiä?
 • Näyttääkö peltikaton pinnoite ehjältä?
 • Tarkista läpivientien kunto? Onko ne tiiviit?
 • Onko katto puhdasta, vai onko katolla sammalta tai muuta sinne kuulumatonta?
 • Tarkista katon kunto myös yläpohjan puolelta, näkyykö vesivahinkoja?
 • Näkyykö alusrakenteissa muuta poikkeavaa, onko esimerkiksi lämpöeristeet paikoillaan?
 • Toimiiko yläpohjan tuuletus?
 • Toimiiko sadevesijärjestelmät hyvin, onko kaadot oikeaan suuntaan ja vesikourut tukevasti kiinni?
 • Puhdista vesikourut ja rännikaivot mahdollisista roskista.
 • Onko kattoturvatuotteet, kuten tikkaat ja lumiesteet tukevasti paikoillaan?
 • Oletko havainnut vuotokohtia? Paikallista ne ja ota yhteyttä asiantuntijaan.

 

Oikean peltikaton valinta

Koska olet täällä, lienet peltikaton tarpeessa! Mutta millaista kattoa olet vailla? Katto on paitsi fyysisesti suuri hankinta ja varsin mittava remontti, se on myös rahallisesti iso investointi. Ei ole siis aivan yhdentekevää millaisen profiilin valitsee. Tässä sinulle siis peltikattojen lyhyt oppimäärä.

 

Peltikattoprofiilien erot ja mihin ne sopivat

Valikoimastamme löytyy niin lukkosaumapeltiä, konesaumapeltiä, tiilikuvioista peltiä kuin perinteisestä aaltokuvioitua peltiäkin. Kuinka valita juuri sinun kohteeseesi sopiva vaihtoehto?

 

Asioita, jotka vaikuttavat katemateriaalin valintaan ovat mm. onko kyseessä uudisrakennus vai saneerauskohde, mikä on katon tyyppi, onko pulpettikatto, harjakatto tai monimuotoinen, jossa on monia kulmia? Onko katto loiva vai jyrkkä? Halutaanko katto asentaa itse? Onko kyseessä asuinrakennus, vapaa-ajan asunto vai talousrakennus?

 

Teknisten vaatimusten lisäksi myös ulkonäkömieltymykset vaikuttavat, halutaanko katosta modernin tasainen vai kenties näyttävä tiilikuviointi.

 

Metehen tarjoamat kattotyypit:

Lukkosaumakatto (Metehe Rivikatto)

Lukkosaumakatto valmistetaan takuupinnoitetusta teräsohutlevystä. Katemateriaalia on saatavilla sekä sileäpintaisena että jäykisteuritettuna, kiiltävänä tai mattapintaisena. Molemmissa kiinnitysruuvit jäävät näkymättömiin. Lukkosaumakatto sopii hyvin kaikenlaisiin kattoihin. Lukkosaumakaton asennus onnistuu myös itse tehtynä.

 

Konesaumakatto (Metehe Konesauma)

Konesaumakatto on omiaan loivissa ja monimuotoisissa vesikatoissa. Saumattava teräskate on muodostunut hyvin suosituksi katemateriaaliksi. Konesaumakatto valmistetaan kuumasinkitystä tai takuupinnoitetusta teräsohutlevystä. Asennus tapahtuu erikoistyökaluilla ja vaatii asiantuntevan kattoasentajan.

 

Tiilikuviopelti (Metehe Classic ja Symphony)

Tiilikuvioprofiili on takuupinnoitettua teräsohutlevyä, jossa on tiiltä jäljittelevä kuvio. Metehen valikoimassa on kaksi erilaista, lyhyempi tiilipituus ja matalampi kuvio sekä voimakkaampi kuvio suuremmalla tiilipituudella. Molemmat antavat tyylikkään ja näyttävän ilmeen ja sopivat hyvin sekä asuinrakennuksiin että vapaa-ajan asuntoihin kattomateriaaliksi.

 

Moderni teräskate (Metehe Modern)

Ulkonäöllisesti saumakattoa muistuttava linjakas teräsohutlevykate, joka on helppo asentaa itse. Sopii hyvin katemateriaaliksi sekä uudisrakennuksiin että saneerauskohteisiin.

 

Poimulevyprofiilit (Metehe 20 R ja Metehe 20)

Perinteisen aaltokuvioidun pellin modernimpi versio. Linjakas, edullinen ja helppo asentaa. Poimulevy sopii niin asuinrakennuksiin, vapaa-ajan asuntoihin kuin teollisuuskiinteistöihinkin. Pinnoitevaihtoehtoja on kolme: PUR ja PUR Matta (tekninen takuu 50 vuotta), HC25 (tekninen takuu 40 vuotta) ja PE (tekninen takuu 30 vuotta).

 

Aaltokuvioitu teräskate (Metehe Aalto)

Vanhan ajan aaltokuvioitu pelti sopii hyvin asuin- ja teollisuuskohteisiin. Perinteinen aaltopelti antaa kohteisiin myös modernia industrial-tyyliä. Pinnoitevaihtoehdot: PUR ja PUR Matta (tekninen takuu 50 vuotta), HC25 (tekninen takuu 40 vuotta) ja PE (tekninen takuu 30 vuotta).

 

Korkean profiilin katteet (Metehe 45 E ja Metehe 45)

Kantikkaat teräsohutlevyt, joissa on korkeampi profiili sopivat erityisesti teollisuusrakennuksiin, pihakatoksiin, varastoihin ja muihin talousrakennuksiin. Korkean profiilin kattomateriaalia kannattaa käyttää kattoihin, joissa tarvitaan perusprofiileja suurempaa kantavuutta. Pinnoitevaihtoehdot näille pelleille ovat: PUR, PUR Matta ja PVDF+ (tekninen takuu 50 vuotta), HC25 (tekninen takuu 40 vuotta) ja PE (tekninen takuu 30 vuotta). Lisäksi näihin on saatavilla antikondenssihuopa.

Pyydä kattopeltitarjous! >>

 

Kattopeltien pinnoitteet

Metehen peltikattojen pinnoitevaihtoehtoja ovat PUR ja PUR Matta, joiden tekninen takuu on 50 vuotta sekä HC25-pinnoite, jonka tekninen takuu on 40 vuotta. Osaan tuotteistamme saatavilla myös PE-pinnoite, jonka tekninen takuu on 30 vuotta.

Lue lisää pinnoitevaihtoehdoista täältä.

 

Mitä muita kattotuotteita tarvitsen?

Asiantuntijamme auttavat sinua kattoprojektisi muiden tarvittavien kattotuotteiden valitsemisessa. Esimerkiksi oikeanlaisten läpivientien valintaan vaikuttavat niin kattomateriaali kuin käyttötarkoitus. Muita kattoremontin yhteydessä tarvittavia kattotuotteita ovat:

 • Listat, jotka viimeistelevät rakennuksen siistin ulkonäön
 • Läpiviennit eli ilmanvaihdon tuuletus- ja poistoputket sekä huippuimurit
 • Määräysten mukaiset lumiesteet ja kattosillat, jotka toimitamme asennusvalmiina
 • Seinätikkaat kunnossapitoon ja hätäpoistumista varten
 • Sadevesijärjestelmät, kuten vesikourut, syöksyputket ja tarvikkeet sadeveden ohjaamiseen
 • Räystäsaluslevyt, jotka ovat huoltovapaita ja estävät esimerkiksi jyrsijöiden ja muiden tuholaisten pääsyn rakenteisiin estämättä ilmankiertoa

 

Tilaamalla kattopellit ja kattotarvikkeet Meteheltä, saat tarvittavat tuotteet suoraan toimittajalta ilman välikäsiä ja yhdellä tilauksella.

 

Saumaton ja nopea toimitus

Meillä on käytössä ainutlaatuinen tarjouspyyntöpohja, josta voit valita oman kattomallisi. Olemme tarjouspyyntö lomakkeessamme huomioineet myös monimuotoiset kattomallit. Tarvittavat mitat kirjataan lomakkeelle lisärakenteineen. Lisäksi tarvitsemme vain yhteystietosi ja me olemme yhteydessä sinuun tarjouksen kanssa.

 

Meille on tärkeää, että tuotteidemme tilaaminen on sujuvaa. Saat sopivat ja oikean mittaiset kattotarvikkeet, ja toimitus on saumatonta alusta loppuun.

Tästä pääset suoraan tarjouslomakkeelle. >>

”Metehen avulla kattoprojekti oli sujuva”

Kattoremontti on suuri ponnistus, valitsemalla asiantuntevan kumppanin projektista tulee sujuvampi. Meteheltä voit paitsi tilata kaikki tarvitsemasi tuotteet, saat myös asiantuntevan palvelun kaupan päälle. Varmasti sinulle jäi vielä tämänkin oppaan jälkeen kysyttävää, asiantuntevat myyjämme auttavat sinua mielellään oikeiden tuotteiden valinnassa juuri sinun projektiisi.

 

Jättämällä tarjouspyynnön saamme kaikki tarvittavat mitat ja ennakkotiedot kohteesta, voimme tehdä sinulle täsmällisen tarjouksen ja opastaa tuotevalikoiman äärellä.

 

Jos vielä jäi mietityttämään –

 

Miksi Metehe?

 • Meiltä mittatilausratkaisut saumattomasti, ilman välikäsiä
 • Korkealaatuiset tuotteet
 • Tuotteidemme takuu jopa 50 vuotta
 • Kaikki tarvitsemasi saman katon alta
 • Helppo tilaus ja ammattitaitoiset asiantuntijat apunasi alusta loppuun
 • Nopea toimitus, tilauksesi toimitetaan kohteeseen jopa 2 viikossa (pienet peltitilaukset 1-2 viikossa)

 

Tilauksen voi myös noutaa toimipaikoistamme.

 

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous! >>

Takaisin