Näyttävä julkisivu nostaa rakennuksen arvoa

Entisenä Kaakon-Kuminakin tunnettu teollisuushalli Lappeenrannan Harapaisissa koki uuden omistajan myötä mittavan julkisivuremontin. Nykyisin mm. autokauppana toimivan rakennuksen koko 1800 neliön julkisivusaneeraus toteutettiin peltilamellista. Saneerauksen toteutus edellytti uuden tuotteen kehittämistä rakentamisen yhteydessä. Ratkaisulla tavoiteltiin erityisesti näyttävyyttä ja ulkoasu uudistuikin lähes tunnistamattomaksi.

 

Varta vasten kohteeseen kehitetty

Julkisivusaneeraus toteutettiin kokonaisuudessaan vuoden 2022 aikana. Julkisivulammellit toimitti peltisiin julkisivuihin erikoistunut Metehe Oy. Yli 40 vuoden osaamisella pystyttiin yhteistyöllä kehittämään juuri kyseistä kohdetta varten sopiva tuote.

Tuotevalikoimasta uupui juuri oikeanlainen peltilamelli, mutta kunnianhimoiset Metehen ammattilaiset saivat kehitettyä kokonaan uuden tuotteen. Lopputuloksesta tuli jämäkkä ja tyylikäs peltilamelli, jossa kiinnitysruuvit jäävät piiloon. Projektin aikana eri kokoisia lamelleja valmistettiin yli parikymmentä alkuperäisen yhden sijaan.

Kohteeseen kehitetty peltilamelli sopi erinomaisesti vanhan julkisivupellityksen ja alla olevien tukirakenteiden päälle, jolloin asennus oli kaikin puolin sujuvaa ja helppoa. Loppuratkaisussa parhaimmat ominaisuudet olivatkin nimenomaan asennettavuus, ulkonäkö ja kestävyys.

Yhteistyö kantaa hedelmää

Julkisivusaneerauksen suoritti Lappeenrantalainen Pelti- ja eristystyö Hytti Oy, joka on erikoistunut rakennuspeltitöihin. Yrittäjä Pekka Hytin mukaan yksilöllisellä peltisellä julkisivuratkaisulla tavoiteltiin näyttävyyttä ja peltilamelli oli kaikin puolin, mutta eritoten ulkonäöllisesti oiva ratkaisu kohteeseen.

Pelti- ja eristystyö Hytti on toteuttanut yli 20 vuoden ajan julkisivuja pellistä, mutta aivan vastaavanlaista ei ollut tullut vielä vastaan. Kohteen onnistuminen edellytti saumatonta yhteistyötä, jonka tuloksena syntyikin kuin vahingossa uudenlainen peltituote. Poikkeuksellinen toimintatapa saa ainoastaan kiitosta kaikilta osapuolilta.

Yksilöllinen, näyttävä ja huoltovapaa lopputulos

Onnistunut julkisivupäivitys antoi rakennukselle yksilöllisen ja näyttävän ilmeen. Pellin mattapinnoite kestää erinomaisesti aikaa ja on lähes huoltovapaa koko sen elinkaaren ajan. Tuotteena peltilamelli on hyvin muuntautumiskelpoinen, joten se sopii mittavien julkisivupintojen lisäksi esimerkiksi tehosteeksi.

Saneerauskohteiden lisäksi peltilamelli sopii erinomaisesti myös uudiskohteisiin. Erityisesti näyttävämpiä ratkaisua hakevan kannattaa tutustua peltilamellin moniin mahdollisuuksiin. Metehen valikoimista löytyy myös patentoitu Concertto-julkisivuratkaisu, jonka avulla voidaan joustavasti yhdistellä myös eri materiaaleja ja muotoja.

Katso video kohteesta

Kiinnostuitko?

Haluatko tietää lisää Metehestä? Ota yhteyttä soittamalla, sähköpostitse tai verkkosivujen lomakkeen kautta! Vastaamme sinulle aina viimeistään muutaman arkipäivän kuluessa!

0207 639 640


myynti@metehe.fi

Takaisin