Plannja Oy Ab palaa suomalaiseen omistukseen Metehe Oy:n ostaessa yrityksen SSAB:lta

Plannja Oy Ab palaa suomalaiseen omistukseen Metehe Oy:n ostaessa yrityksen SSAB:lta

Metehe Oy on ostanut SSAB:lta Suomessa toimivan Plannja Oy Ab:n saatuaan luvan kaupalle Euroopan komissiolta. Kauppa on osa niistä myönnytyksistä, joita Euroopan komissio piti edellytyksenä Rautaruukin yhdistymiselle SSAB:n kanssa. Kaupan myötä yksi osa suomalaista teräsohutlevyteollisuutta palaa jälleen suomalaisomistukseen.

Metehe Oy on Joutsenossa sijaitseva perheyritys, joka valmistaa pinnoitetusta teräsohutlevystä katto- ja seinäprofiileja, julkisivujärjestelmiä sekä näiden oheistuotteita. Oman julkisivu- ja profiilituotannon lisäksi yritys toimittaa raaka-ainetta teräsohutlevyä käyttävälle teollisuudelle erilaisina keloina, nauhoina ja arkkeina. Metehe Oy:n liikevaihto vuonna 2013 oli noin 16,9 miljoonaa euroa ja yrityksen palveluksessa työskentelee 32 henkilöä.

Tata Steel on myöntänyt Metehe Oy:lle Valtuutetun Jakelijan Todistuksen, joka osoittaa, että yhtiö on pinnoitetun teräsohutlevyn osalta Tata Steelin valtuutettu jakelukanava Suomessa. Yhteistyö Tata Steelin kanssa mahdollistaa Metehe Oy:lle voimakkaamman panostuksen pinnoitetun teräsohutlevyn jakeluun Suomessa ja varmistaa, että kilpailuasetelma Suomen markkinoilla säilyy SSAB:n ja Ruukin fuusiosta huolimatta.

Plannja Oy Ab on erikoistunut pinnoitetun teräsohutlevyn jalostukseen, profilointiin ja jakeluun. Joutsenon tuotanto- ja myyntiyksikön lisäksi yrityksellä on toimipisteet Keravalla, Tampereella, Seinäjoella ja Oulussa. Plannja Oy Ab:n liikevaihto vuonna 2013 oli noin 22,6 miljoonaa euroa ja henkilöstöä 50 henkeä.

Plannja Oy Ab jatkaa liiketoimintaansa uudessa omistuksessa ja kaupalla ei ole välitöntä vaikutusta yrityksen työntekijöiden työsuhteisiin.

Lisätietoja antaa tarvittaessa toimitusjohtaja Janne Strömberg, Metehe Oy, 040 845 0142 tai janne.stromberg@metehe.fi.

Intro: 
Metehe Oy on ostanut SSAB:lta Suomessa toimivan Plannja Oy Ab:n saatuaan luvan kaupalle Euroopan komissiolta.

Lisää artikkeleita...