Kattopinnoitteet

Kattopinnoitteet

Katto kohtaa ensimmäisenä kaikki vuodenaikojen mukanaan tuomat rasitteet. Siksi voidaankin sanoa, että katto on yksi rakennuksen tärkeimmistä kokonaisuuksista. Toisin kuin kattoa ympäröiviin olosuhteisiin, kattomateriaalin valintaan voi vaikuttaa valitsemalla materiaaliksi Metehen laadukkaasta kattopinnoitevalikoimasta vaihtoehdon, joka säilyttää kirkkaan ilmeensä vuodesta toiseen.

Maalipinnoitettu teräsohutlevy tunne­taan erittäin kestävänä rakennus­materiaalina, joka kestää hyvin muovausta sekä lumen ja jään mekaanista rasitusta. Hyvä kattopinnoite ei haalistu aikojen saatossa ja on lisäksi erittäin helppohoitoinen. Metehen kattopinnoitevalikoima pitää sisällään useita värivaihtoehtoja, jotka viimeistelevät rakennuksen ulkonäön ympäristöön sopivaksi.

Kattopinnoitteiden ominaisuudet

  PUR PUR Matta HC 50 HC 25 PE
Pinnoitetakuu / vuosi 20 20 20 12 10
Ruv-luokka* EN 10169 RUV4 RUV4 RUV3 RUV3 RUV2
RC-luokka** EN 10169 RC5 RC5 RC4 RC3 RC3
Muovattavuus erinomainen erinomainen erinomainen hyvä hyvä
Pinnoitteen nimellispaksuus 50 my 50 my 50 my 30 my 25 my
Kiilto (Gardner 60°) 30 5 10 10 30

 

*    UV-säteilyn kestoluokituksessa Ruv4 on paras ja Ruv1 on heikoin luokka.
**    Korroosioluokituksessa RC5 on paras ja RC1 on heikoin luokka.

Maalipinnoitetut teräsohutlevyt valmistetaan standardin EN-10169-1 mukaisesti. Varmistaakseen Colorcoat® -tuotteiden yhtenäisyyden, Tata Steel testaa laboratoriotesteillä tuotteiden kestävyyden korroosiota, auringonsäteilyä, kemikaaleja ja kulutusta vastaan. Kaikki tuotetestit tehdään hyväksytyissä laboratorioissa kansainvälisten standardien mukaisesti.

Pinnoitelaadut

PUR

Polyuretaani (Colorcoat® SDP 50) on vaativaan ulko- ja sisäkäyttöön soveltuva pinnaltaan strukturoitu, puolikiiltävä takuupinnoite, jonka takuuaika on 20 vuotta. Pinnoitteella on erinomainen kestävyys auringon UV-säteilyä, naarmuuntumista sekä korroosiota vastaan. PUR soveltuu erityisesti katemateriaaliksi sekä profiililevyinä että saumattuna katteena.

SDP50 Data FIN 110115.pdf

PUR Matta

Polyuretaani matta (Colorcoat® SDP 50 Matt) on vaativaan ulko- ja sisäkäyttöön soveltuva pinnaltaan strukturoitu, ­himmeä takuupinnoite, jonka takuuaika on 20 vuotta. Pinnoitteella on erinomainen kestävyys auringon UV-säteilyä, naarmuuntumista sekä korroosiota vastaan. PUR Matta soveltuu erityisesti katemateriaaliksi sekä profiililevyinä että saumattuna katteena.

SDP50 Data FIN 110115.pdf

HC50

Hard Coat 50 (Colorcoat® SDP50 HC) on ulko- ja sisäkäyttöön soveltuva silkinhimmeä, pinnaltaan hieman strukturoitu takuupinnoite, jonka takuuaika on 20 vuotta. Pinnoitteella on hyvä kestävyys auringon UV-säteilyä ja naarmuuntumista sekä korroosiota vastaan. HC 50 soveltuu hyvin hallien ja asuinrakennusten katemateriaaliksi profiililevyinä.

HC25

Hard Coat 25 (Colorcoat® PE 25 HC) on edullinen ulko- ja sisäkäyttöön soveltuva silkinhimmeä, pinnaltaan hieman strukturoitu takuupinnoite, jonka takuuaika on 12 vuotta. Pinnoitteella on hyvä kestävyys auringon UV-säteilyä ja naarmuuntumista sekä kohtalainen kestävyys korroosiota vastaan. HC 25 soveltuu hyvin vähemmän vaativiin kohteisiin, kuten esimerkiksi hallien ja vapaa-ajanasuntojen kattoihin.

PE

Polyesteri (Colorcoat® PE 25) on edullinen ulko- ja sisäkäyttöön soveltuva pinnaltaan sileä, puolikiiltävä takuupinnoite, jonka takuuaika on 10  vuotta. Pinnoitteella on kohtalainen kestävyys auringon UV-säteilyä, naarmuuntumista sekä korroosiota vastaan. PE soveltuu hyvin vähemmän vaativiin kohteisiin, kuten esimerkiksi hallien ja vapaa-ajanasuntojen kattoihin.

Colorcoat PE25 Datasheet  FIN 270115.pdf

Pinnoitetakuut

Takuupinnoitteet suojaavat levyä tehokkaasti säilyttäen värisävynsä ominaisuuksien vaihdellessa valitun pinnoitetyypin mukaan. Kaikki pinnoitetut teräsohutlevyt on kuumasinkitty ennen lopullista pinnoitusta. Raaka-ainevalmistaja myöntää pinnoitetakuun Metehe Oy:lle ja sen toimittamille materiaaleille alla olevan takuutodistuksen mukaisesti.

Tata Steel Colorcoat -tuotetakuu.pdf