Materiaali

Materiaali

Teräs on edennyt pitkälle sen varhaisesta käytöstä aaltopeltikattona. Se on kehittynyt pinnoitetuksi teräs­ohutlevyksi, jonka useat maalikerrokset levitetään auto­matisoidussa ja huolellisesti valvotussa valmistus­prosessissa. Pinnoitteen alle kätkeytyy terästä suojaava sinkkikerros, joka yhdessä maalipinnoitteen kanssa antaa lopputuotteelle hyvän kestävyyden korroosiota vastaan. Tänä päivänä maalipinnoitettu teräsohutlevy tunnetaan erittäin kestävänä rakennusmateriaalina, jota käytetään vaativissa olosuhteissa.

Materiaalin yleisimmät käyttökohteet, katot ja julkisivut asettavat materiaalille vaativat olosuhteet, joissa materiaalin pitää kestää auringon UV- säteilyä, kuumuutta, jäätä ja lunta. Metehen pinnoitevalikoimasta löytyy jokaiseen käyttö­kohteeseen soveltuva vaihtoehto, joka säilyttää ­kirkkaan ilmeensä Pohjolan vaativissa olosuhteissa.

Metehen toimittamat maalipinnoitetut teräsohutlevyt ­valmistetaan standardin EN-10169-1 mukaisesti.

Värivalikoima on kattava sisältäen kotimaiseen ympäristöön parhaiten soveltuvat värisävyt kotimaisen värikartan pohjalta sekä laajan valikoiman muita vaihtoehtoja RAL-­värikartasta erikoisempien ratkaisujen toteuttamiseen. Suurempiin projekteihin haluttu värisävy on mahdollista ­tilata tehtaalta projektikohtaisesti sävytettynä käyttökohteen tarpeiden mukaisesti. Ulkonäöllisiin vivahteisiin voidaan vaikuttaa myös valitsemalla käyttökohteeseen parhaiten soveltuva sileä tai strukturoitu maalipinnoite, puolikiiltävänä tai mattana.

 

 

Pinnoitelaadut

PUR

Polyuretaani (Colorcoat® SDP 50) on vaativaan ulko- ja sisäkäyttöön soveltuva pinnaltaan strukturoitu, puolikiiltävä takuupinnoite. Pinnoitteella on erinomainen kestävyys auringon UV-säteilyä, naarmuuntumista sekä korroosiota vastaan. PUR soveltuu erityisesti katemateriaaliksi sekä profiililevyinä että saumattuna katteena.

Colorcoat_SDP50_Data_FIN_110216.pdf

PUR Matta

Polyuretaani matta (Colorcoat® SDP 50 Matt) on vaativaan ulko- ja sisäkäyttöön soveltuva pinnaltaan strukturoitu, ­himmeä takuupinnoite. Pinnoitteella on erinomainen kestävyys auringon UV-säteilyä, naarmuuntumista sekä korroosiota vastaan. PUR Matta soveltuu erityisesti katemateriaaliksi sekä profiililevyinä että saumattuna katteena.

Colorcoat_SDP50_Matt_FIN_300416.pdf

HC25

Hard Coat 25 (Colorcoat® PE 25 HC) on edullinen ulko- ja sisäkäyttöön soveltuva silkinhimmeä, pinnaltaan hieman strukturoitu takuupinnoite. Pinnoitteella on hyvä kestävyys auringon UV-säteilyä ja naarmuuntumista sekä kohtalainen kestävyys korroosiota vastaan. HC 25 soveltuu hyvin vähemmän vaativiin kohteisiin, kuten esimerkiksi hallien ja vapaa-ajanasuntojen kattoihin.

Colorcoat_PE25_HC_Data_FIN_210616.pdf

PE

Polyesteri (Colorcoat® PE 25) on edullinen ulko- ja sisäkäyttöön soveltuva pinnaltaan sileä, puolikiiltävä takuupinnoite. Pinnoitteella on kohtalainen kestävyys auringon UV-säteilyä, naarmuuntumista sekä korroosiota vastaan. PE soveltuu hyvin vähemmän vaativiin kohteisiin, kuten esimerkiksi hallien ja vapaa-ajanasuntojen kattoihin.

Colorcoat_PE25_Datasheet_FIN_270115.pdf

Kattopinnoitteiden ominaisuudet

  PUR PUR Matta HC 25 PE
Tekninen takuu / vuosi 50 50 40 30
Ruv-luokka* EN 10169 RUV4 RUV4 RUV3 RUV2
RC-luokka** EN 10169 RC5 RC5 RC3 RC3
Muovattavuus erinomainen erinomainen hyvä hyvä
Pinnoitteen nimellispaksuus 50 my 50 my 30 my 25 my
Kiilto (Gardner 60°) 30 5 10 30

 

*    UV-säteilyn kestoluokituksessa Ruv4 on paras ja Ruv1 on heikoin luokka.
**    Korroosioluokituksessa RC5 on paras ja RC1 on heikoin luokka.

Maalipinnoitetut teräsohutlevyt valmistetaan standardin EN-10169-1 mukaisesti. Varmistaakseen Colorcoat® -tuotteiden yhtenäisyyden, Tata Steel testaa laboratoriotesteillä tuotteiden kestävyyden korroosiota, auringonsäteilyä, kemikaaleja ja kulutusta vastaan. Kaikki tuotetestit tehdään hyväksytyissä laboratorioissa kansainvälisten standardien mukaisesti.

Takuut ja Metehe-laatuluokat

Metehe-laatuluokat auttavat löytämään oikean pinnoitteen oikeaan kohteeseen, jopa 50 vuoden takuulla.Takuupinnoitteet suojaavat levyä tehokkaasti säilyttäen värisävynsä ominaisuuksien vaihdellessa valitun pinnoitetyypin mukaan. Kaikki pinnoitetut teräsohutlevyt on kuumasinkitty ennen lopullista pinnoitusta. Lisäksi raaka-ainevalmistaja myöntää pinnoitetakuun Metehe Oy:lle ja sen toimittamille materiaaleille alla olevan takuutodistuksen mukaisesti. 

Colorcoat_tuotetakuu_010715.pdf

Metehe laatuluokat

 

PYYDÄ KATTOTARJOUS

Ota yhteyttä!

Puh. 0207 639 640

Katso myynnin yhteystiedot >