Muut julkisivutuotteet

Muut julkisivutuotteet

Metehen valikoimista löytyvät Concertto- ja poimulevyjulkisivujen lisäksi myös erilaiset listat, kiinnitysruuvit ja alusrangat. Hankkimalla myös julkisivujen asennustuotteet valmistajalta varmistetaan tuotteiden yhteensopivuus ja samalla helpotetaan asiakkaan hankintoja.

Listat ja kiinnitys

Julkisivujen asennuksessa tarvittavat listat ovat useim­miten kohdekohtaisia. Rakennetyyppi määrittää listojen ­mitoituksen ja suunnittelija muodot sekä värit.

Tarjotaksemme asiakkaalle aina parhaan lopputuloksen valmis­tamme mittatilauslistoja kohteen ja käyttötarpeiden mukaan. Mittatilauslistoja käytetään esimerkiksi julkisivujen ikkuna- ja oviliitynnöissä, räystäillä ja sokkelissa sekä erilaisissa säleiköissä. Concertto-julkisivuissa käytettävät listat on esitelty tarkemmin detaljeissa.

Poimulevyjulkisivut kiinnitetään alustaan värillisillä kateruuveilla uran pohjasta. Concertto-julkisivujen kiinnitykseen käytetään urien risteyskohdissa SFS-­irius-designruuvia, jossa on matala tasainen kanta. Concertto-julkisivujen kiinnitysruuvit ovat ruostumatonta terästä ja ne vaativat erityisen E420-ruuvaushylsyn.

Rangat ja ruuvit

Concertto- ja poimulevyjulkisivut voidaan asentaa sekä teräs-­ että puukoolaukseen.

Tasomaisuuden varmistamiseksi erityisesti Concertto-julkisivut suositellaan asennettavaksi teräsrankaan. Julkisivulevyn ja kiinnitysrangan ollessa samaa materiaalia pienennetään lämpölaajenemisen aiheuttamia liikkeitä julkisivuissa.

Kohteen mukaan voidaan valita joko kiinteä tai säädettävä teräs­ranka. Pohjan tasomaisuuden ollessa riittävä voidaan käyttää kiinteää teräsrankaa. Säädettävällä teräsrangalla ­puolestaan voidaan säätää rankojen kiinnityspinta suoraksi­ 30 mm:n säätövaralla. Tämä on erityisen hyvä vaihtoehto ­saneerauskohteiden alusrakenteeksi.

Hatturanka 50/66

Käyttökohde: Julkisivuverhousten kiinteä alusranka
Materiaali: Kuumasinkitty 1,00 mm teräsohutlevy
Kiinnitys: Rakenteen vaatimilla kiinnikkeillä hatturangan molemmista laipoista
Mitat: Rangan korkeus 50 mm, selän leveys 66 mm
Pituus: 2 000–6 000 mm

 

So50-säätöorsi ja Sk50-säätökiinnike

Käyttökohde: Julkisivuverhousten säädettävä alusranka
Materiaali: Kuumasinkitty 1,20 mm teräsohutlevy
Kiinnitys: Rakenteen vaatimilla kiinnikkeillä säätö­kiinnikkeen molemmista laipoista. Säätöorsi pulttikiinnityksellä säätökiinnikkeeseen
Mitat: Säädettävä korkeus 52–82 mm, selän leveys 70 mm
Pituus: Säätöorsi 2 000–6 000 mm, säätökiinnike 190 mm