Materiaali

Materiaali

Teräs on edennyt pitkälle sen varhaisesta käytöstä aaltopeltikattona. Se on kehittynyt pinnoitetuksi teräs­ohutlevyksi, jonka useat maalikerrokset levitetään auto­matisoidussa ja huolellisesti valvotussa valmistus­prosessissa. Pinnoitteen alle kätkeytyy terästä suojaava sinkkikerros, joka yhdessä maalipinnoitteen kanssa antaa lopputuotteelle hyvän kestävyyden korroosiota vastaan. Tänä päivänä maalipinnoitettu teräsohutlevy tunnetaan erittäin kestävänä rakennusmateriaalina, jota käytetään vaativissa olosuhteissa.

Materiaalin yleisimmät käyttökohteet, katot ja julkisivut asettavat materiaalille vaativat olosuhteet, joissa materiaalin pitää kestää auringon UV- säteilyä, kuumuutta, jäätä ja lunta. Metehen pinnoitevalikoimasta löytyy jokaiseen käyttö­kohteeseen soveltuva vaihtoehto, joka säilyttää ­kirkkaan ilmeensä Pohjolan vaativissa olosuhteissa.

Metehen toimittamat maalipinnoitetut teräsohutlevyt ­valmistetaan standardin EN-10169-1 mukaisesti.

Värivalikoima on kattava sisältäen kotimaiseen ympäristöön parhaiten soveltuvat värisävyt kotimaisen värikartan pohjalta sekä laajan valikoiman muita vaihtoehtoja RAL-­värikartasta erikoisempien ratkaisujen toteuttamiseen. Suurempiin projekteihin haluttu värisävy on mahdollista ­tilata tehtaalta projektikohtaisesti sävytettynä käyttökohteen tarpeiden mukaisesti. Ulkonäöllisiin vivahteisiin voidaan vaikuttaa myös valitsemalla käyttökohteeseen parhaiten soveltuva sileä tai strukturoitu maalipinnoite, puolikiiltävänä tai mattana.

 

 

Pinnoitelaadut

PUR

Polyuretaani (Colorcoat® SDP 50) on vaativaan ulko- ja sisäkäyttöön soveltuva pinnaltaan strukturoitu, puolikiiltävä takuupinnoite, jonka takuuaika on 20 vuotta. Pinnoitteella on erinomainen kestävyys auringon UV-säteilyä, naarmuuntumista sekä korroosiota vastaan. PUR soveltuu erityisesti katemateriaaliksi sekä profiililevyinä että saumattuna katteena.

Colorcoat_SDP50_Data_FIN_110216.pdf

PUR Matta

Polyuretaani matta (Colorcoat® SDP 50 Matt) on vaativaan ulko- ja sisäkäyttöön soveltuva pinnaltaan strukturoitu, ­himmeä takuupinnoite, jonka takuuaika on 20 vuotta. Pinnoitteella on erinomainen kestävyys auringon UV-säteilyä, naarmuuntumista sekä korroosiota vastaan. PUR Matta soveltuu erityisesti katemateriaaliksi sekä profiililevyinä että saumattuna katteena.

Colorcoat_SDP50_Matt_FIN_300416.pdf

HC50

Hard Coat 50 (Colorcoat® SDP50 HC) on ulko- ja sisäkäyttöön soveltuva silkinhimmeä, pinnaltaan hieman strukturoitu takuupinnoite, jonka takuuaika on 20 vuotta. Pinnoitteella on hyvä kestävyys auringon UV-säteilyä ja naarmuuntumista sekä korroosiota vastaan. HC 50 soveltuu hyvin hallien ja asuinrakennusten katemateriaaliksi profiililevyinä.

Colorcoat_SDP50_HC_Data_FIN_160416.pdf

HC25

Hard Coat 25 (Colorcoat® PE 25 HC) on edullinen ulko- ja sisäkäyttöön soveltuva silkinhimmeä, pinnaltaan hieman strukturoitu takuupinnoite, jonka takuuaika on 12 vuotta. Pinnoitteella on hyvä kestävyys auringon UV-säteilyä ja naarmuuntumista sekä kohtalainen kestävyys korroosiota vastaan. HC 25 soveltuu hyvin vähemmän vaativiin kohteisiin, kuten esimerkiksi hallien ja vapaa-ajanasuntojen kattoihin.

Colorcoat_PE25_HC_Data_FIN_210616.pdf

PE

Polyesteri (Colorcoat® PE 25) on edullinen ulko- ja sisäkäyttöön soveltuva pinnaltaan sileä, puolikiiltävä takuupinnoite, jonka takuuaika on 10  vuotta. Pinnoitteella on kohtalainen kestävyys auringon UV-säteilyä, naarmuuntumista sekä korroosiota vastaan. PE soveltuu hyvin vähemmän vaativiin kohteisiin, kuten esimerkiksi hallien ja vapaa-ajanasuntojen kattoihin.

Colorcoat_PE25_Datasheet_FIN_270115.pdf

Kattopinnoitteiden ominaisuudet

  PUR PUR Matta HC 50 HC 25 PE
Pinnoitetakuu / vuosi 20 20 20 12 10
Ruv-luokka* EN 10169 RUV4 RUV4 RUV3 RUV3 RUV2
RC-luokka** EN 10169 RC5 RC5 RC4 RC3 RC3
Muovattavuus erinomainen erinomainen erinomainen hyvä hyvä
Pinnoitteen nimellispaksuus 50 my 50 my 50 my 30 my 25 my
Kiilto (Gardner 60°) 30 5 10 10 30

 

*    UV-säteilyn kestoluokituksessa Ruv4 on paras ja Ruv1 on heikoin luokka.
**    Korroosioluokituksessa RC5 on paras ja RC1 on heikoin luokka.

Maalipinnoitetut teräsohutlevyt valmistetaan standardin EN-10169-1 mukaisesti. Varmistaakseen Colorcoat® -tuotteiden yhtenäisyyden, Tata Steel testaa laboratoriotesteillä tuotteiden kestävyyden korroosiota, auringonsäteilyä, kemikaaleja ja kulutusta vastaan. Kaikki tuotetestit tehdään hyväksytyissä laboratorioissa kansainvälisten standardien mukaisesti.

Pinnoitetakuut

Takuupinnoitteet suojaavat levyä tehokkaasti säilyttäen värisävynsä ominaisuuksien vaihdellessa valitun pinnoitetyypin mukaan. Kaikki pinnoitetut teräsohutlevyt on kuumasinkitty ennen lopullista pinnoitusta. Raaka-ainevalmistaja myöntää pinnoitetakuun Metehe Oy:lle ja sen toimittamille materiaaleille alla olevan takuutodistuksen mukaisesti.

Colorcoat_tuotetakuu_010715.pdf

 

PYYDÄ KATTOTARJOUS

Ota yhteyttä!

Puh. 0207 639 640

Katso myynnin yhteystiedot >